Tratamentul ADHD prin meditaţie

Shri Mataji Nirmala Devi

Tratamentul ADHD prin meditaţie (reportaj ABC News)

tratament adhd

ADHD este o tulburare de comportament prezentă în special la copii şi se manifestă prin faptul ca aceştia nu se pot concentra asupra unui anumit subiect sau unei anumite acţiuni. Afecţiunea daca este netratată poate avea consecinţe negative pe termen lung (psihologice, sociale, economice).

"Deficitul de atenţie (ADHD) apare la copii de la vârste fragede şi reprezintă o problemă reală pentru că împiedică integrarea socială, afectând activitatea şcolară şi găsirea unui grup de prieteni. Mai mult, îşi poate pune pecetea pe multe planuri în viaţa copilului şi, ulterior, adultului afectat.

În fiecare şcoală există copii care au un deficit în meţinerea atenţiei, nu deţin un auto-control comportamental şi sunt hiperactivi. Astfel, ei deranjează orele, sunt certaţi de profesori şi sunt stigmatizaţi.

Aceştia prezintă ticuri nervoase, tulburări anxioase, încăpăţânare exagerată, fobii de multe ori inexplicabile, printre care şi fobia de şcoala, ce se manifestă inclusiv la nivel fizic (prin dureri, stări de vomă, febră), după cum a explicat Prof. Univ. Dr. Iuliana Dobrescu, de la Spitalul Obregia din Capitală, în cadrul unei conferinţe de presă pe tema copiilor cu ADHD." Sursa: http://www.ziare.com/articole/adhd+tratament


meditatii yoga online meditatii yoga online