Realizarea sinelui- a doua naştere

Shri Mataji Nirmala Devi

Realizarea sinelui - a doua naştere sau botezul Duhului Sfânt

Realizarea sinelui

"Realizarea Sinelui este prima întâlnire cu realitatea"

 

Realizarea sinelui prin trezirea (activarea) energiei este menţionată în marile religii ale lumii sub diferite denumiri:

  1. A DOUA NAŞTERE / BOTEZUL DUHULUI SFÂNT în creştinism (Ioan3.3, 5-7)
  2. ILUMINARE în budism
  3. MOKSHA / ELIBERAREA în hinduism
  4. RUACH în iudaism
  5. ASSIS în islam
  6. TAO în taoism.

Energia Kundalini

Denumirea vine de la kundal (spira) si ini (terminatia de la feminin in limba sanscrita). Este o energie feminina materna prin excelenta. Ea este ca si mama noastra spirituala care stie totul despre noi. Ea ne insoteste grijulie de-a lungul intregii noastre vieti si abia asteapta momentul de conexiune cu constientul nostru pentru a putea comunica cu noi. Acest moment de trezire este numit Realizarea Sinelui. Prin acest moment noi devenim constienti de sistemul nostru subtil interior care exista si pana acum doar ca noi nu eram constienti de el. Acest lucru este posibil atunci cand Energia Kundalini se desfasoara din osul sacru pe coloana vertebrala si urca in sus iesind in final prin crestetul nostru prin zona osului "fontanella" si se uneste cu energia omniprezenta, iar sistemul nostru nervos central (creierul) este iluminat de aceasta energie. Impulsurile nervoase din creier sunt transmise prin zona glandei tiroide, prin umeri si brate pana in degete si palme. Practic racoarea din centrul palmei incepe sa se simta exact in momentul in care energia Kundalini iese prin fontanella (fantana mica in limba latina ). Astfel incepe si autocunoasterea noastra. Se spune ca cea mai mare este sa te cunosti pe tine insuti.

Cunoaştere subtilă

Conştientizarea energiei în fiinţa umană era considerată de către marii înţelepti ai antichităţii drept cunoaşterea supremă. Această cunoaştere subtilă era rezervată numai celor care atingeau un înalt grad de puritate şi sfinţenie. Cel care avea acces la această cunoaştere se numea Maestru (guru/învăţător spiritual). Acesta, la rândul său, o transmitea în mod direct unui discipol (aspirant la adevărul absolut).

Trezirea energiei Kundalini

Guru Nanak (născut în 1496 d.Hr.) a descris trezirea energiei Kundalini prin următoarele cuvinte: "O inimă curată este un vas de aur plin cu Nectarul Divin absorbit din Dasham Dwar (Brahmarandhra/fontanela) prin Ida şi Pingala (cele două canale subtile). Dumnezeu a creat acest corp omenesc ca pe o casă, cu şase chakra (centri subtili), în care a pus lumina spiritului. Traversaţi oceanul iluziilor (Maya) şi aflaţi-l pe eternul Dumnezeu, care nu vine, care nu pleacă, care nu se naşte şi nu moare. Atunci când cele şase chakre se deschid, Surati (Kundalini) te conduce spre Realitate". Se spune ca preoţii din Egiptul antic şi America de Sud ar fi obtinut puterile supranaturale (Siddhi) prin Kundalini. 

Sfântul Gyaneshwara

Gyaneshwara, un sfânt renumit din Maharashtra (centrul Indiei), care s-a născut în jurul anului 1275 d.Hr., a descris-o pe Kundalini în capitolul VI al celebrei sale cărţi Gyaneshwari astfel: Kundalini este una din cele mai mari forţe. Întreaga fiinţă a aspirantului începe să radieze prin trezirea energiei Kundalini. Datorită acestui fapt, impurităţile nedorite din corp sunt eliminate. Corpul aspirantului devine deodată foarte echilibrat şi atrăgător. Ochii par luminoşi şi magnetici, iar pupilele strălucesc.

Ziua Învierii

În Sfântul Coran este scris că Profetul Mohammed Sahib a vorbit astfel despre Ziua Învierii: "Atunci, mâinile vor vorbi ... În acea zi, gurile vor fi pecetluite, dar mâinile vor vorbi şi vor arăta toate faptele (oamenilor)". După ce Kundalini este trezită, adevărul poate fi perceput prin vibraţii, sub forma unui flux de energie (rece, cald etc.) simţit în palme. Realizarea Sinelui de Rusalii

Creştinii au denumit această putere Duh Sfânt – traducerea la genul masculin se datorează contextului patriarhal al epocii respective, deşi în multe alte limbi nu se face generalizarea la masculin. Ei au descris manifestarea ei ca limbi de foc deasupra capetelor apostolilor, iar Moise a vizualizat-o sub forma unui tufiş în flăcări.

Shri Mataji, în una din conferinţele sale, a spus că energia Kundalini este reminiscenţa din noi a puterii originare, materne, care ne-a creat. Putem lua în considerare şi afirmaţia lui Iisus, din Evanghelia gnostica a lui Toma şi din alte scrieri: "Duhul Sfânt este Mama Mea".

În Tao Te Ching, puterea primordiala este descrisă de asemenea ca fiind maternă. Lao Tze a numit-o pe Kundalini Spiritul Văii ("valea" râului/canalului Sushumna, prin care urcă Kundalini): "Spiritul Vaii nu moare niciodată".

"Împărăţia cerurilor este în interiorul vostru" spune Iisus în Biblie (Luca 17.12). Macrocosmosul este reflectat în microcosmosul uman, iar instrumentul spiritual care face posibilă legătura între acestea este Kundalini.

După marii maeştri budişti, secretul primordial era existenţa Căii Eliberării în interiorul fiinţei umane şi era transmis doar câtorva discipoli merituoşi. 

Experimentul Realizarii Sinelui

Shri Mataji Nirmala Devi, fondatoarea Sahaja Yoga, vă oferă şansa extraordinară de a vă activa propria energie Kundalini prin Experimentul Realizarii Sinelui.

Alocaţi-vă timp pentru a experimenta o pace adevărată. Eliberaţi-vă de toate gândurile şi sentimentele negative.

Este bine ca în timpul meditaţiei să vă descălţaţi pentru ca energiile negative să se poată scurge prin picioare în pământ. Pe timpul experimentului vom ţine ochii închişi astfel încât să ne putem interioriza atenţia.

Pagini de accesat:

meditatii yoga online meditatii yoga online