Sahaja Yoga la Congresul Mondial de Medicina Integrata

Shri Mataji Nirmala Devi

Sahaja Yoga la Congresul Mondial de Medicină Integrată de la Colombo

congres medicina integrata

Organizat de Institutul International Medicina Alternativa si The Open International University for Complementary Medicines (OIUCM), al 49-lea Congres Mondial de Medicina Integrata s-a desfasurat in perioada 12-14 noiembrie 2010, la Colombo, Sri Lanka.

Obiectivul celor doua institutii asociate este de a realiza un mod de abordare holistic in ingrijirea sanatatii, prin integrarea stiintelor medicale la nivel mondial, pentru a satisface nevoile publicului.

Peste 700 de delegati din peste 100 de tari au participat la aceasta conferinta de prestigiu. OIUCM, profilata pe stiintele medicale naturale, traditionale si complementare, a explorat importanta acestora in ingrijirea sanatatii, inclusiv a metodelor de vindecare confirmate de cercetare, precum si vindecarea spirituala. Aceasta organizatie internationala a fost formata in 1962, in concordanta cu obiectivele politicii Organizatiei Mondiale a Sanatatii. Pana in prezent, peste 165 de mii de studenti din peste 120 de tari au absolvit cursuri de medicina complementara. În ultimele decenii, OIUCM, in afiliere cu Institutul International Medicina Alternativa, a organizat training-uri, simpozioane si congrese mondiale in peste 120 de tari de pe cinci continente.

Prof Dr. Sandeep Rai, Director de Cercetare si Dezvoltare al Centrului International Sahaja Yoga de Cercetare si Sanatate din Mumbai, profesor si sef al Departamentului postuniversitar de Medicina din cadrul Institutului MGM de Stiinte Medicale din Mumbai, India, a prezentat in prestigioasa Sala internationala de Conferinte Bandaranaike Memorial o comunicare stiintifica privind "Efectele Sahaja Yoga in reducerea stresului si asupra bolilor legate de stres".

Comunicarea sa a cuprins cercetari de pionierat asupra metodei Sahaja Yoga efectuate la Colegiul Medical Lady Hardinge din New Delhi, sub indrumarea Prof. Umesh C. Rai, precum si noi cercetari efectuate la Centrul International Sahaja Yoga de Cercetare si Sanatate din Mumbai, in ultimii 5 ani.

Congres medicina integrata

Prezentarea a fost urmata de o proiectie de diapozitive, menita sa expuna pe scurt contributia adusa de doamna Shri Mataji Nirmala Devi - fondatoarea Sahaja Yoga - stiintei medicale si pacii mondiale, si pentru care este privita drept cea mai importanta personalitate stiintifica si spirituala mondiala a timpurilor prezente.

Dupa prezentare, Prof Sandeep Rai a initiat o sesiune de Realizare a Sinelui, la care sute de doctori din audienta au efectuat experimentul activarii spontane a energiei Kundalini.

A doua zi, Dr. Sandeep Rai si Dr Madhur Rai, medic principal si CEO al Centrului International Sahaja Yoga de Cercetare si Sanatate din Mumbai, au condus un workshop special. Acesta a debutat cu o introducere in Sahaja Yoga a Prof Dr. Sandeep Rai. Au fost prezentate personalitatea doamnei Shri Mataji Nirmala Devi, munca si realizarile sale extraordinare de trezire spirituala a intregii umanitati, vreme de mai bine de 40 de ani, titlurile academice, premiile si distinctiile conferite de mai multe organizatii internationale sau de catre demnitari - presedinti, prim-ministri si guvernatori - din intreaga lume.

Dr. Madhur Rai s-a referit apoi la sistemul subtil, energia Kundalini, chakre si calitatile lor, in fata unei audiente internationale deosebit de interesate, care a dorit sa reia experimentul de Realizare a Sinelui condus de Dr. Madhur Rai in incheierea workshopului.

La intalnirea de la Colombo, secretarul general si presedintele conferintei OIUCM, profund impresionat de filozofia si metoda Sahaja Yoga, l-a invitat pe Prof. Dr. Sandeep Rai sa se alature altor distinsi profesori la prestigioasa Open International University for Complementary Medicines din Colombo. Dr. Rai a fost invitat special pentru a indruma studentii doctoranzi. OIUCM s-a aratat de asemenea interesata de lansarea unei colaborari in domeniul cercetarii cu Centrul International Sahaja Yoga de Cercetare si Sanatate din Mumbai.


meditatii yoga online meditatii yoga online